De omgeving

Dumbo &Co is een kinderdagverblijf voor kinderen van 3 maanden tot 2,5 jaar.

Wij zijn gevestigd in de zuidoostelijke rand van Brussel, in de gemeente Hoeilaart. Ons kinderdagverblijf staat daarom onder het toezicht door het Vlaams agentschap Opgroeien (Kind&Gezin). In ons kinderdagverblijf spreken we Nederlands en Frans.

We verwelkomen ongeveer dertig kinderen, verdeeld in drie groepen: klein - middelgroot en groot.

Next

Het verhaal van Dumbo

Een uitdaging die werkelijkheid is geworden

Het verhaal van Dumbo is één van het overwinnen van uitdagingen.

In 2022 stond het private kinderdagverblijf dat jarenlang in Hoeilaart was gevestigd voor grote financiële uitdagingen. Eind 2022 werd het faillissement aangevraagd. Verschillende ouders sloegen daarom de handen in elkaar om het project van "Dumbo & Co" op te zetten. Geen grote bedrijven meer die mooie winsten willen genereren via de allerkleinsten. De tijd is gekomen om een kinderdagverblijf te creëren dat echt toebehoort aan kinderverzorgsters en de kinderen. Zij zijn de echte begunstigden van de opvang die werd opgericht door kinderopvang "Dumbo & Co", in Hoeilaart.

Next

Het concept

Een coöperatieve vennootschap

Het zit allemaal in de naam. We hebben ons verenigd rond het "Dumbo & Co" project en besloten om de handen in elkaar te slaan.

- De kinderverzorgsters zijn mede-eigenaar van de structuur. Zij brengen waarde aan de vennootschap door hun werk en ze ontvangen een salaris van hun eigen bedrijf dat in verhouding staat tot hun werk.

- De ouders zijn mede-eigenaar van de structuur. Ze dragen financieel bij aan de uitgaven van de organisatie door middel van maandelijkse bijdragen, evenredig met de tijd die het hun kind doorbrengt in het kinderdagverblijf.

Aan het einde van het jaar zijn het de eigenaars - de ouders en kinderverzorgsters - die kunnen profiteren van de financiële gezondheid van het bedrijf.

Next

Praktische informatie

Bent u geïnteresseerd in ons project? Contacteer ons!

Waar zijn we?

Molenstraat, 26
1560 Hoeilaart

Zin om met ons te spreken?

hello@dumbos.be
0456/07.11.73

Jobs

Onze kinderopvang staat open voor spontane sollicitaties van professionals die gepassioneerd zijn door jonge kinderen. Aarzel niet om uw CV en motivatiebrief te sturen om ons toegewijde team te komen versterken.

Dumbo & Co

Dumbo &Co is een ongelooflijk project. Dit is de uitdaging die sommige ouders besloten hebben om aan te gaan door een andere opvang voor hun kinderen te creëren. Het kinderdagverblijf, opgericht in de vorm van een coöperatieve vennootschap, behoort toe aan de kinderverzorgsters en ouders.